Laat video werken

Laat video werken

Door Karen2022-10-06

Het kan frustrerend zijn, maar de realiteit is wat ze is: ons concentratievermogen vandaag de dag laat te wensen over. In die mate dat lange stukken tekst met veel informatie gewoonweg niet meer gelezen worden. Er bestaat dus een grote kans dat ook deze blog door veel mensen al een stap te ver is. Toch kan het interessant zijn om te blijven lezen, want de oplossing voor bovenstaand probleem wordt jullie hier op een zilveren schotel aangeboden: maak een explainer video!

Een goed gemaakte explainer video zorgt er namelijk voor dat de kern van jouw bedrijf, product of dienst in zijn volledigheid bij potentiële klanten terecht komt. Door het succes van reels op platformen als TikTok, Instagram, Facebook en Youtube moeten we nu rekening houden met een nieuwe waarheid: video first.

 1. Verhoog de spanningsboog
  Tekst kan vaak niet lang boeien, dat weten we ondertussen. Video doet dat voor het gros van de mensen wel, dus is het aangeraden om daar vol op in te zetten. Zo kan je op de startpagina van je website bijvoorbeeld automatisch een bedrijfsvideo laten afspelen. Anderhalve minuut later is de bezoeker van je website volledig mee in jullie verhaal. Geloof ons, dat is veel efficiënter dan de klant zelf te laten zoeken naar een ‘wie zijn we en wat doen we’-pagina.
 2. SEO als basis
  Je mag dan nog een Oscar-waardige video laten maken, als die niet gevonden wordt door je doelpubliek ben je er niets mee. Wees daarom aanwezig op alle mogelijke kanalen. Zorg voor een frisse website en hou je sociale mediakanalen steeds levendig en up-to-date. Doe dat met de regelmaat van de klok én let vooral op de woorden die je gebruikt bij de aankondiging van je video. 
 3. De kracht van YouTube
  Nog al te vaak denken we eerst richting Google en de klassieke sociale media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Maar ook YouTube is tegenwoordig een enorm belangrijk platform om gevonden en gezien te worden. Vergeet daarom zeker niet om je video te uploaden op YouTube met slimme zoektermen in de titel en omschrijving.

 

Ontdek de Pazzox case

Zorg voor animatie

 1. Toegankelijk voor iedereen
  Animatie is universeel. De elementen en personen zijn herleid tot de kern en op die manier zeer herkenbaar voor veel verschillende soorten mensen. Zeker voor een explainervideo is animatie uitermate geschikt.
 2. Vertel een verhaal
  Alfred Hitchcock verwoordde het ooit zo: “To make a great film you need three things: the script, the script and the script.” Mensen worden vaak verblind door flitsende beelden en leuke animaties, maar het verhaal erachter is minstens even belangrijk. Wat gebeurt er? Wat willen we vertellen? En vooral: hoe gaan we dat doen?
 3. K.I.S.S.
  Nee, niet de legendarische rockband, maar wel een acroniem dat staat voor ‘Keep It Simple, Stupid’. Dat agadium nemen we bij BOA steeds mee tijdens het schrijven van een script en de voice-over. Op die manier maken wij altijd video’s op mensenmaat die begrepen worden door iedereen die er belang zou kunnen bij hebben.
pazzox lorenz

Val op met video, overtuig met animatie

Met een video grijp je sowieso de aandacht van (potentiële) klanten, met een geanimeerde explainerversie overtuig je ze gegarandeerd om verdere interesse te tonen in je bedrijf.

Bekijk
Versleep