Branding Mérula Wines

Mérula Wines

Heerlijke wijn van eigen bodem

Mérula is een heerlijke wijn van eigen bodem en dat al sinds 2010. Ondertussen zijn er vijf verschillende wijnen op de markt onder de naam ‘Houtlandse Wijnbouw’. In 2019 besloot zaakvoerder Marino zijn wijn onder een nieuwe merknaam en met een doordachte marketingstrategie te herlanceren. Iets waar we bij BOA met plezier mee de schouders onder hebben gezet.

merula rood tris
merula johanniter bis
merula auxerrois tris

Doel

Een nieuwe naam bedenken klinkt eenvoudiger dan het is. BOA werd gevraagd een catchy naam te bedenken, aangevuld met een matchende huisstijl. Een volledig merkconcept dat de Oostkampse wijn naar een hoger niveau diende te tillen. Een exclusieve uitstraling en een heldere positionering stonden daarbij centraal.

De spraakmakende locatie als uitgangspunt

Voor de nieuwe naam en het logo haalden we de mosterd bij de locatie, een heel belangrijke factor in de smaak van de wijn. Mérula (Latijns voor merel), verwijst naar de zes mereltjes die op het schild van Oostkamp prijken. Ook het wijnetiket kreeg de typische vorm van het schild. De wijnranken bovenaan verwijzen dan weer naar de druiven, een ander essentieel onderdeel van een smaakvolle wijn. Het etiket, de verpakking en de website: ze vertellen een glashelder verhaal en vormen een naadloos geheel. Het luxueuze laagje legden we er met plezier bovenop. Reken maar dat de stijlvolle verpakkingen de wijn net dat tikkeltje extra geven.

long 1583766559

Online bestellen is kinderspel

Een strakke, sfeervolle website vertelt het verhaal van de wijngaard en laat de verschillende wijnen van het Houtlands wijndomein perfect tot hun recht komen. Een winkelmandje maakt het super eenvoudig om online wijnen te bestellen.

Lancering tussen de ranken

Een nieuwe branding en merkverhaal is mooi, maar dat moet natuurlijk gecommuniceerd worden. BOA organiseerde een persconferentie tussen de wijnranken van het domein. Meteen de ideale aftrap in de verovering van de Belgische markt. Niet enkel de wijn viel in de smaak ...

10dbd422 d169 4735 a58e 3127606298e4
merula dozen
Bekijk
Versleep