Locatiefotografie Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen

BOA zet toeristisch Vlaanderen mee op de kaart

Toerisme Vlaanderen zet zich al jaren in om Vlaanderen op de kaart te zetten. Onze culturele parels, prachtige steden, culinaire rijkdom en natuur, het zijn maar enkele van de troeven die worden uitgespeeld. Om al deze pluspunten nog beter uit de verf te doen komen, deed Toerisme Vlaanderen beroep op de expertise van BOA.

lommelse sahara 3470
jubelpark 2365
koppenberg 2437
linkeroever 3576

Doel

Aan de hand van topfotografie wilden we enkele Vlaamse natuurgebieden in de kijker zetten. Een grondige research leverde zo’n 30 locaties op, waar er uiteindelijk 6 van werden geselecteerd: het Jubelpark, de Koppenberg, Linkeroever, de Lommelse Sahara en het Zwin. Deze pronkstukken werden in de kijker geplaatst.

zwin 3287

Op pad tijdens het ‘gouden uur’

Ochtendstond heeft, zeker bij fotografie, goud in de mond. Het ‘golden hour’ is magisch, dus onze fotograaf ging zeer vroeg op pad  en pikte de zonsondergang mee. Gezien het unieke van de locaties, zorgde een lokale gids vaak voor bijkomende input en kreeg de fotograaf toegang tot stukjes natuur die voor het grote publiek niet toegankelijk zijn. Het resultaat? Een reeks unieke foto’s die de troeven van onze verbluffende natuurpareltjes in de kijker zetten.

dv2 3891
dv2 4129
dv2 3973
dv2 4332
dv2 4263

Unieke locaties waar je van begint te zingen

Voor Toerisme Vlaanderen gingen we niet enkel met onze natuurschatten aan de slag. Voor de World Choir Games (2019) volgden onze fotografen ook het voorbereidend comité dat alle locaties in Vlaanderen kwam bekijken. Deze unieke, verstedelijkte locaties werden gepresenteerd door middel van krachtige foto’s van plekjes waar maar weinig mensen toegang tot hebben. En of het comité overtuigd werd van de mogelijkheden!

Bekijk
Versleep