Fotografie Cortijo Levante

Cortijo Levante

Zuiders Spanje zoals je het nog nooit beleefde

Cortijo Levante: een prachtige B&B gesitueerd in Carboneras, Spanje. Dat is genieten tussen zee en bergen. Genieten van zuiderse zon en verfrissende briezen.

De cortijo bestaat uit twee totaal vernieuwde huizen gelegen op een adembenemend domein, aan de voet van machtig Sierra Cabrera, omringd door olijfboomgaarden, een zwembad en droomachtige palmbomen waan je je zo in... Wel, zìt je in het zuiden van Spanje. Beter dan dit kan je de regio niet beleven.

Doel

Het prachtige domein en al zijn invulling, die was er al. Hedendaags, gezellig en toch authentiek Spaans zoals ze nu is. Met enkel de locatie als basis werd BOA gevraagd om de unieke sfeer over te brengen in zowat alles daarbuiten: Naam en logo, huisstijl, de visuele identiteit en video- en fotografie.

cl site 2000x1320 001
cl site 1320x2000 001
cl site 2000x1320 002

Landhuis gesierd met warme Middellandse oosterwind

... ofwel: Cortijo Levante. BOA stak de koppen bij elkaar met als resultaat een naam die herkenbaar is, en vertrouwen en familialiteit inboezemt. We lieten ons meevoeren in de sferen van de ongedwongen B&B en werden ergens te midden van zee en bergen neergezet op ‘Cortijo Levante’. ‘Cortijo’ staat voor landhuis en komt van het Latijnse woord cohorticulum. ‘Levante’ werd ons de oren ingefluisterd door een warme wind afkomstig uit het Oosten, namelijk... de levante.

Bij een sterke naam hoort een even sterke identiteit. Een ontwerp dat spreekt en herkenbaar is. In het logo dat BOA voor Cortijo Levante ontwierp ontmoet de ondergaande zon de zee ergens ten zuiden van de Andalusische kust op de horizon die de balans tussen authenticiteit en moderniteit perfect weet te vinden.

cl site 2000x1320 004
cl site 2000x1320 003

Branding die Spanje nog iets dichterbij brengt

Het oog wil wat, en het krijgt alles waarvoor ze wenst eens aangekomen in Cortijo Levante. Het was aan ons om de zintuigen reeds te prikkelen en zin te doen krijgen in een trip naar het domein nog voor vertrek. We vertaalden het unieke karakter van de B&B in de huisstijl en visuele identiteit van Cortijo Levante. Het olijfgroen is terug te vinden in verschillende aspecten: De olijfboomgaard, uiteraard, die een feeëriek wandelpad beschildert op weg naar de vuurkorf op het domein, maar ook de gloed die je waarneemt als de palmbomen, citroenen en natuurlijk vegetatie die de bergen siert in één oogopslag binnenvallen.

We wisten dit aan te vullen met de ideale mix van fotografie en videografie, die de potentïele klanten doet wegdromen en verlangen de rust die het domein kan bieden. Woorden schieten tekort als je de omgeving wilt beschrijven, fotografie vult aan. En daar waar foto nog tekortschiet, komt er een drone van achter Sierra Cabrera gevlogen die het landschap en het domein weet vast te leggen op een dynamische en beeldende manier zoals geen woord of foto dat kan. Kortom, een volledige merkideniteit aangevuld met passende visuele dragers die ervoor zorgen dat de Cortijo steevast volboekt is! 

cl site 2000x1320 005
cl site 2000x1320 006
Bekijk
Versleep