E-commerce websites Baert & Hageland

Baert & Hageland

Leren was nog nooit zo makkelijk

Baert en zusterbedrijf Hageland zijn gespecialiseerde leveranciers van les- en schoolmateriaal voor basisscholen, kinderopvang, revalidatie, ziekenhuizen, logopedie en ga zo maar door. Toen ze bij BOA kwamen aankloppen, waren ze al een eindje op zoek naar een partner die meer kon dan een ‘standaard webshop’ afleveren. De klik was er meteen.

long baert

Doel

Een webshop die eruit springt, niet enkel visueel, maar ook qua gebruiksgemak en bestelmogelijkheden, was de opdracht. Een heuse online catalogus die naadloos inspeelt op het vaak complexe bestel- en goedkeuringsproces binnen scholen en overheidsgestuurde instanties.

Twee verschillende webshops, één efficiënt traject

Er werd een grondige analyse uitgevoerd voor de twee webshops. Want hoewel de webshops van Baert en Hageland sterk op elkaar lijken, richten ze zich op een andere doelgroep met een aangepast assortiment aan producten. Onderscheid was dus nodig. Het voortraject zorgde ervoor dat de shops in één gestroomlijnd traject gerealiseerd werden. Twee vliegen in één klap!

before after baert2
before after baert

De e-commerce sites werden beide gekoppeld met het ERP-pakket van de klant. Wat ze zo speciaal maakt? Het gebruiksgemak voor de verschillende eindgebruikers en de geavanceerde personalisatie mogelijkheden op basis van verschillende doelgroepen. Gebruikers krijgen zo een website op maat, naargelang hun werkwijze en beslissingsproces.

In onze zoektocht naar een geschikte partner voor onze nieuwe websites leerden wij BOA kennen. Vanaf het eerste contact was een duidelijke positieve overeenstemming merkbaar. Na een grondig voortraject, bleek dat de mensen van BOA ook tijdens het productieproces snel kunnen schakelen en anticiperen op nieuwe behoeften. Zowel op commercieel als op technisch vlak.

Timme Baert, Zaakvoerder, Baert

rectangle baert
rectangle baert2

... en ook bestellen was nog nooit zo makkelijk

De voornaamste klanten van Baert zijn basisscholen. Bestellingen vormen daar een hele uitdaging. Dit proces faciliteren en gemakkelijker maken, was een belangrijk uitgangspunt. Waar voordien het secretariaat bij elke leerkracht afzonderlijk moest informeren naar de bestellingen, is het nu mogelijk om de leerkracht uit te nodigen om via een eigen account producten aan de gezamenlijke bestelling toe te voegen. Een heel stuk efficiënter. De tijdswinst is enorm, terwijl het secretariaat toch de controle houdt. Bovendien werd ook met scholen verbonden aan overheidsinstanties rekening gehouden. Zo kan er door middel van een OCI-koppeling geconnecteerd worden met het SAP-systeem van het stadsbestuur. Orders kunnen zo makkelijk gemanaged en geïntegreerd worden in de boekhouding. Makkelijk geregeld!

Bekijk
Versleep