Aldi Wijnwrap

Aldi Wijnwrap

Een digitale wijnfolder, altijd slim.

Wijn is zoveel meer dan zomaar een glas drank. Het is ruiken, proeven, ontdekken én genieten.

Toch is het niet altijd eenvoudig om de juiste fles te kiezen. Daarom ontwikkelden we samen met ALDI deze wijnspecial. Om het je extra gemakkelijk te maken, gidsen we je graag doorheen het ALDI-wijnlandschap. Je ontdekt de aroma’s van elke wijn én de bijpassende gerechten. Bovendien verrijk je je kennis dankzij enkele slimme wijntips. Zo weet je in een vingerknip waarmee je het glas van je gasten wil vullen. Want de kwaliteitswijnen van ALDI vallen in de smaak, net als de prijs.

Van foto naar video

Volgens de oorspronkelijke briefing was het de bedoeling om een klassiek wijnmagazine op papier te ontwikkelen. Maar gezien de huidige leefwereld wijzigde de insteek gedurende de ontwikkeling naar een online verhaal. Eenmaal deze switch definitief was, schakelden we bij BOA een tandje bij om extra toegevoegde waarde te gaan creëren en de digitale beleving zo nog intenser te maken.

In deze digitale folder maakten we dan ook gebruik van allerlei animaties, cinemagraphs & video. Op deze manier proberen we de klanten nog langer vast te houden in de wijnwereld van Aldi. We zijn alvast zeer trots op het resultaat en kijken enorm uit naar de lancering.

aldi wijnwrap visuals website boa 2000x132010 1

Weetje

Er wordt uiteindelijk toch een papieren versie voorzien voor België!

Leuk extraatje: deze mooie wijnspecial wordt ook buiten de eigen verkooppunten van ALDI bedeeld. Er werd na de eerste afgewerkte versies door het management beslist om alsnog 700.000 (!) exemplaren te gaan verdelen. Een mooie verwezenlijking die zowel online als offline voor de nodige aandacht zal zorgen. Bovendien ook een primeur voor ALDI om buiten de eigen verkooppunten folders te verdelen.

“Bedankt voor jullie inzet en het afleveren van deze wondermooie wijnspecial! Het was mij een waar genoegen om samen met jullie dit project op te starten, te zien groeien en binnen de vooropgestelde deadline de folder in druk en online te laten gaan. Mijn complimenten en dankbaarheid voor de goeie samenwerking aan het hele het BOA-team. Op naar het volgende (print)project!”

- Ellen Rerren // Marketing Specialist Print -

wijnwrap 2022 nl 1
Bekijk
Versleep